Camping

De camping

Aan de receptie wordt Italiaans, Engels, Duits en Nederlands gesproken. Er is een kleine supermarkt, ijssalon, restaurant, speeltuin, trampolines, disco, en zwembad (geen badmuts nodig) aanwezig op de camping.  Het zwembad is geopend van eind mei tot half september. Bij aankomst dient u aan de receptie een borg te betalen (contant) van € 100,- voor de sleutel van de poort en tevens wordt hier de toeristenbelasting van ingehouden.

Er mag met motorboten gevaren worden op het meer, hier dient u wel een vergunning voor aan te vragen, dit kan in Porlezza. U mag er tevens waterskiën, met de waterscooter/jetski, windsurfen, suppen en vissen (ook hier kunt u in Porlezza een vergunning voor aanvragen). In de buurt is een wasserette aanwezig.

Adresgegevens 

International Camping
Via Osteno 40
22018 Porlezza (CO), Italie
Telefoon: (0039) 034461852

Routebeschrijving

​Auto

Hieronder vindt u de makkelijkste route naar de camping te Porlezza Italië.

Afhankelijk van het vertrekpunt kunt u de weg Koln – Frankfurt – Karlsruhe – Basel nemen, maar evengoed is de route Venlo – Munchen Gladb. – Koblenz – Ludwigshafen – Karlsruhe – Basel (denk aan uw Vignet). In Zwitserland autobahn nr. 2 volgen (Basel – richting Luzern – San Gottardo – Lugano).
Afslag Lugano-Nord nemen, bij de kleine rotonde rechtdoor en dan bij de verkeerslichten rechts aanhouden, direct daarna bij de verkeerslichten links aanhouden en richting centro rijden. Deze (dalende) weg gewoon volgen. U komt dan onder de spoorwegtunnel door. Nu rechtdoor rijden richting Gandria, St.Moritz. Even later staat Porlezza er ook bij.
Net buiten de stad Lugano rijdt u een prachtige route direct langs het meer van Lugano. Na de grens Zwitserland-Italië deze weg gewoon blijven volgen.
Aan het einde van het meer rijdt u vanzelf Porlezza binnen. Doorgaande weg aanhouden tot de verkeerslichten, daar rechtsaf slaan. Na ongeveer 1 kilometer ligt een brug in deze weg.
Direct na de brug rechts afslaan en naar beneden rijden tot de receptie van International Sport Camping, waar u zich kunt melden.
U kunt ook via de prachtige Gotthard pass rijden, tijdens deze route hoeft u niet door de Gotthardtunnel en geniet u van prachtige uitzichten! Naast de Gotthard pass zijn er nog enkele mooie alternatieve routes we vertellen u deze graag.

Fly and drive

Vanuit Nederland maar ook België en Duitsland kunt u ook met het vliegtuig. Het beste is een vliegveld rond Milaan te kiezen. Milaan beschikt over verschillende vliegvelden waar diverse maatschappijen op vliegen, vanaf daar heeft u de mogelijkheid een auto te huren en bent u afhankelijk welk vliegveld u kiest met een uurtje rijden op de camping.