De prachtige omgeving

Porlezza

Porlezza is een oud romeins vissersdorpje in de Italiaanse provincie Como (regio Lombardije) gelegen aan het Meer van Lugano en telt 4325 inwoners. Het staat bekend om zijn zaterdagse markt en is het belangrijkste dorp van het Valsolda-dal. In dit dal liggen een aantal kleinere pittoreske dorpjes dichtbij het meer, of tegen de heuvels aan gebouwd. Het is er gezellig met een mooie boulevard aan het meer met voldoende terrasjes en goede restaurants en ijssalons. In de directe omgeving zijn 3 grote supermarkten. De ligging van Porlezza in het hart van het Italiaanse merengebied maakt het tot een ideale uitvalsbasis voor mooie uitstapjes en het leren kennen van het echte Italië. De grens met Zwitserland ligt op slechts 9 kilometer afstand. 

De grotten van Rescia

Vanaf de camping rijdt u rechtsaf richting Osteno, u komt ze vanzelf tegen. Een natuurlijke grote met stalactieten; mooie pegels aan het plafond van de grot. In en van de grotten zie je de mooie watervallen van Santa Giulia.

Como

Deze plaats is gemakkelijk met de auto te bereiken, maar het ook mogelijk om er een boottocht naar toe te maken. Vanuit Mennagio zijn er diverse afvaarten. Een dagtrip naar de stad Como duurt ongeveer 2 uur, je wordt direct in het centrum afgezet en later in de middag gaat u vanaf daar weer terug. Onderweg zal u genieten van de schitterende uitzichten en leuke plaatsjes. Voor ongeveer € 10,- per persoon per dag kun je kriskras over het meer varen en dorpjes aandoen zoals Bellagio en Varena. 

Charlotto, Varese en Mennagio

Mooie oude vissersplaats aan het Comomeer. Als u een fervente golfer bent, kunt u in Mennagio uitstekend terecht, op een van de oudste golfbanen van Italië, 12 km. Met de veerboot kunt u naar Bellagio.

De Monte Bre

Staat bekend om haar adembenemende panorama. Sinds 1912 kunt u met een treintje naar de top van de berg. Vanaf de top, op bijna 1.000 meter boven zeeniveau, lopen verschillende wandelroutes en leerpaden, zoals bijvoorbeeld bergpaadjes naar buurtoppen of een inspannende afdaling naar het Meer van Lugano via het leerpad "Natur und Archaologie" Een goed begaanbare trap leidt naar beneden, naar het dorpje Bre, een typisch Tessiner dorp. In het centrum ligt de "Weg der Kunst", met werken van bekende kunstenaars. De Monte Bre staat ook bekend als de meest zonnige berg van Zwitserland, waarschijnlijk is dat ook de reden dat hier de zeldzame en beschermende Kerstroos groeit, die verder enkel in Zuid-Europa voorkomt.

Campione D' Italia

Italiaanse enclave in Zwitserland met mooie gebouwen en een casino en het nabijgelegen uitkijkpunt Sighignola, genaamd HET DAK VAN ITALIE, een van de mooiste uitzichten in heel Italië.

Milaan

Milaan mag natuurlijk niet ontbreken in uw programma, deze stad met wereldallure staat bekend om haar winkelstraten, dus ook even lekker shoppen in deze chique winkelstraten van Milaan. Milaan is ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de camping.

Lugano (stad)

Lugano is gebouwd tegen de bergen op, het heeft een mooi uitgestrekte boulevard. Vanuit Lugano zijn er diverse boottochten mogelijk, zoals Gandria of naar Ponte Tresa. Verder heeft Lugano een zeer chique winkelstraat. In de buurt van Lugano (Paradiso) kun je met een tandradbaan naar de top van de San Salvatore voor een niet uitzicht op het meer en de Zwitserse Alpen! Er is ook een klein museum en een panoramarestaurant. Van daar zijn er ook diverse wandelmogelijkheden.

In alle chalets is een map aanwezig waar o.a. meer bezienswaardigheden of to-do tips in staan.

2 slaapkamers
5 personen
Torino 4 is een chalet gelegen op slechts 20 meter van het meer van Lugano. Het chalet heeft een goed uitgeruste keuken, badkamer en beschikt over een airco. 
2 slaapkamers
5 personen
Torino 8 is een chalet gelegen op slechts 50 meter van het meer van Lugano. Het chalet heeft een goed uitgeruste keuken, badkamer en beschikt over een airco. 
2 slaapkamers
5 personen
Torino 13 is een chalet gelegen op 80 meter van het meer van Lugano. Het chalet heeft een goed uitgeruste keuken, badkamer en beschikt over een airco. 
2 slaapkamers
5 personen
Vienna 3 is een chalet gelegen op 10 meter van het meer van Lugano. Vanaf de veranda heb je een prachtig uitzicht op het meer. Het chalet heeft een goed uitgeruste keuken en badkamer. 
2 slaapkamers
5 personen
Almelo 3 is een chalet gelegen op 10 meter van het meer van Lugano. Vanaf de veranda heb je een prachtig mooi uitzicht op het meer. Het chalet heeft een goed uitgeruste keuken, badkamer en beschikt over een airco en ventilator.